Buča maslenka v čili omaki s črnim fižolom

Sestavine:
- 1 rdeča čebula, sesekljana
- 2 rdeči papriki, narezani na koščke
- 1 majhna buča maslenka, olupljena in narezana na koščke
- 2 stroka česna, stisnjena ali sesekljana
- 2 žlici kokosove maščobe
- mleta morska sol
- 1 čajna žlička čilija v prahu
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 lovorjev list
- 1/2 čajne žličke mletega cimeta
- 400 g paradižnika v koščkih
- 4 skodelice kuhanega črnega fižola
- 2 skodelici zelenjavne osnove
- 2 avokada
- tortilla čips (po želji)
- koriandrovi listi (po želji)
Za 3 - 4 osebe
Priprava:
- V loncu za enolončnice na kokosovi maščobi popraži čebulo, rdečo papriko, bučo in česen ter mešaj, da se enakomerno popeče.
- Ko postane čebula steklena, zmanjšaj ogenj ter dodaj vse začimbe, paradižnik in fižol.
- Kuhaj približno pol ure ter vmes mešaj.
Postrezi s koščki tortilla čipsa, svežim avokadom in listi koriandra. Pojej z ljubeznijo :-)

