Buča maslenka v čili omaki s črnim fižolom


Sestavine:
  • 1 rdeča čebula, sesekljana
  • 2 rdeči papriki, narezani na koščke
  • 1 majhna buča maslenka, olupljena in narezana na koščke
  • 2 stroka česna, stisnjena ali sesekljana
  • 2 žlici kokosove maščobe
  • mleta morska sol
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 lovorjev list
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 400 g paradižnika v koščkih
  • 4 skodelice kuhanega črnega fižola
  • 2 skodelici zelenjavne osnove
  • 2 avokada
  • tortilla čips (po želji)
  • koriandrovi listi (po želji)

Za 3 - 4 osebe

 

Priprava:

  1. V loncu za enolončnice na kokosovi maščobi popraži čebulo, rdečo papriko, bučo in česen ter mešaj, da se enakomerno popeče.
  2. Ko postane čebula steklena, zmanjšaj ogenj ter dodaj vse začimbe, paradižnik in fižol.
  3. Kuhaj približno pol ure ter vmes mešaj.

 

Postrezi s koščki tortilla čipsa, svežim avokadom in listi koriandra. Pojej z ljubeznijo :-)
 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se