Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Buča z zlato popečenimi bučnimi semeni in drobtinami z žajbljem


Sestavine:
  • Za bučo:
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 čajni žlički mlete orientalske kumine
  • ščepec čilija
  • 1 čajna žlička rožmarina
  • 1 kg buče, narezane na koščke
  • sol in poper
  • 1/3 skodelice bučnih semen
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • Za drobtine:
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki, sesekljani
  • 100 g drobtin
  • majhna pest žajbljevih listov, drobno narezanih
  • majhna pest peteršilja, drobno narezanega
  • sol in poper

Za 4 osebe, kot priloga. 

 

Priprava:

  1. Pečico segrej na 200 °C.
  2. V posodi združi oljčno olje, orientalsko kumino, čili, rožmarin in bučo narezano na koščke ter dobro premešaj. Začini s soljo in poprom ter položi na pekač, ki si ga obložil s peki papirjem. V pečici peci približno 20 minut (odvisno od sorte buče), dokler ni buča mehka. Odstrani bučo iz pečice ter zmanjšaj temperaturo na 180 °C. Bučo pokrij, da ostane topla.
  3. Bučna semena stresi na pekač obložen s peki papirjem, začini s soljo in poprom ter pokapaj z oljčnim oljem. V pečici peci približno 10 minut, da postanejo lepo zapečena.
  4. Medtem lahko pripraviš drobtine.
  5. V ponvi na oljčnem olju popeci šalotko, dodaj drobtine in zelišča ter dobro premešaj. Začini s soljo in poprom ter peci do zlate barve.
  6. Pečeno bučo posipaš z zlato popečenimi bučnimi semeni in drobtinami.

 

Pojej z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se