Buča z zlato popečenimi bučnimi semeni in drobtinami z žajbljem
Sestavine:
- Za bučo:
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čajni žlički mlete orientalske kumine
- ščepec čilija
- 1 čajna žlička rožmarina
- 1 kg buče, narezane na koščke
- sol in poper
- 1/3 skodelice bučnih semen
- 1 čajna žlička oljčnega olja
- Za drobtine:
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 šalotki, sesekljani
- 100 g drobtin
- majhna pest žajbljevih listov, drobno narezanih
- majhna pest peteršilja, drobno narezanega
- sol in poper
Za 4 osebe, kot priloga.
Priprava:
- Pečico segrej na 200 °C.
- V posodi združi oljčno olje, orientalsko kumino, čili, rožmarin in bučo narezano na koščke ter dobro premešaj. Začini s soljo in poprom ter položi na pekač, ki si ga obložil s peki papirjem. V pečici peci približno 20 minut (odvisno od sorte buče), dokler ni buča mehka. Odstrani bučo iz pečice ter zmanjšaj temperaturo na 180 °C. Bučo pokrij, da ostane topla.
- Bučna semena stresi na pekač obložen s peki papirjem, začini s soljo in poprom ter pokapaj z oljčnim oljem. V pečici peci približno 10 minut, da postanejo lepo zapečena.
- Medtem lahko pripraviš drobtine.
- V ponvi na oljčnem olju popeci šalotko, dodaj drobtine in zelišča ter dobro premešaj. Začini s soljo in poprom ter peci do zlate barve.
- Pečeno bučo posipaš z zlato popečenimi bučnimi semeni in drobtinami.
Pojej z ljubeznijo!
