Buča z zlato popečenimi bučnimi semeni in drobtinami z žajbljem


Sestavine:
  • Za bučo:
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 čajni žlički mlete orientalske kumine
  • ščepec čilija
  • 1 čajna žlička rožmarina
  • 1 kg buče, narezane na koščke
  • sol in poper
  • 1/3 skodelice bučnih semen
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • Za drobtine:
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 šalotki, sesekljani
  • 100 g drobtin
  • majhna pest žajbljevih listov, drobno narezanih
  • majhna pest peteršilja, drobno narezanega
  • sol in poper

Za 4 osebe, kot priloga. 

 

Priprava:

  1. Pečico segrej na 200 °C.
  2. V posodi združi oljčno olje, orientalsko kumino, čili, rožmarin in bučo narezano na koščke ter dobro premešaj. Začini s soljo in poprom ter položi na pekač, ki si ga obložil s peki papirjem. V pečici peci približno 20 minut (odvisno od sorte buče), dokler ni buča mehka. Odstrani bučo iz pečice ter zmanjšaj temperaturo na 180 °C. Bučo pokrij, da ostane topla.
  3. Bučna semena stresi na pekač obložen s peki papirjem, začini s soljo in poprom ter pokapaj z oljčnim oljem. V pečici peci približno 10 minut, da postanejo lepo zapečena.
  4. Medtem lahko pripraviš drobtine.
  5. V ponvi na oljčnem olju popeci šalotko, dodaj drobtine in zelišča ter dobro premešaj. Začini s soljo in poprom ter peci do zlate barve.
  6. Pečeno bučo posipaš z zlato popečenimi bučnimi semeni in drobtinami.

 

Pojej z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se