Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Bučin pire


Sestavine:

Za 2 - 3 skodelice pireja

 

Sestavine:  1 majhna hokkaido buča (1 - 1,5 kg)

 

Priprava:

  1. Segrej pečico na 350 °C.
  2. Bučo razreži na četrtine in ji odstrani semena.
  3. Bučo peči 60 – 90 minut dokler meso ni pečeno in mehko. Odstrani iz pečice in pusti, da se ohladi.
  4. Postrgaj meso (če gre težko, je potrebno peči še malo dlje) in s pomočjo mešalnika spiriraj bučo v gladek pire.
  5. Če je pire preveč tekoč, ga precedi čez noč.
  6. Shrani v hladilniku in porabi v nekaj dnevih. Če ga shraniš v zamrzovalnik, ga porabi v 6 mesecih.

 

Z ljubeznijo in občutkom začini po svojem okusu.

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se