Bučni njoki s pestom iz bučnih semen


Sestavine:
  • Za njoke:
  • 1 majhna hokaido buča (pribl. 850 g)
  • 350 g polnozrnate pšenične moke
  • 3 stroki česna
  • oljčno olje
  • sol, sveže mleti poper, muškat
  • Za pesto:
  • 150 g bučnih semen
  • 1 šopek peteršilja
  • 100 ml bučnega olja
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 majhen rdeč čili, brez semen
  • sol in sveže mleti poper
  • Za serviranje:
  • bučno olje in timijan

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. Bučo nareži na 2x2 cm velike kocke in jih skupaj z olupljenim česnom položi na pekač (uporabi papir za peko). Začini z mešanico soli, popra in oljčnega olja ter na 200°C peci 30-40 minut.
  2. V mešalniku spiriraj pečeno bučo skupaj s soljo, poprom in muškatnim oreščkom in pusti, da se ohladi.
  3. Sedaj dodaj moko in gneti, dokler ne nastane testo, ki ga je mogoče zlahka ločiti od rok. Če je potrebno, dodaj še moko.
  4. Delovno površino pomokaj in testo porazdeli po površini. Iz testa izoblikuj približno 2 cm debele in enako dolge njoke. Med rokami vsakega povaljaj in pritisni z vilicami, da dobiš značilen vzorec za njoke.
  5. V velikem loncu zavri soljeno vodo, vanjo stresi njoke, kuhaj 1 minuto, nato ugasni ogenj in v vroči vodi pusti stati še nadaljnjih 5 minut, dokler njoki ne priplavajo na površje. S penovko njoke poberi iz vode.
  6. Vse sestavine za pesto daj v mešalnik in mešaj do gladke mase. Po potrebi dodaj še sol, poper in oljčno olje.
  7. Čez njoke prelij pesto in dobro premešaj. Postrezi z bučnim oljem in malo timijana.

 

Pojej z ljubeznijo! :-)

 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se