Čičerikin in korenčkov burger

Sestavine:
- 800 g naribanega korenja
- 1 majhna rdeča čebula, olupljena in sesekljana
- 2 stroka česna, olupljena in sesekljana na grobo
- 400 g čičerke
- 1 čž mletega koriandra
- 3 jž svežega koriandra, grobo nasekljanega
- 1 veliko jajce
- 2 jž polnozrnate moke
- sol
- sveže mleti poper
- 3 jž sončničnega ali repičnega olja
- 4 jž grškega jogura
- baby špinača
- velike sezamove štručke (ali brez, če ne boš delal hamburgerja)
Za 8 burgerjev.
Priprava:
- V mešalnik daj 1/3 naribanega korenčka, čebulo, česen, kuhano čičeriko, mlet in svež koriander in jace ter dobro premešaj, da dobiš pasto.
- Segrej 1 žlico olja in na njem prepraži preostalo količino korenčka. Praži približno 10 minut in občasno premešaj. Popražen korenček dodaj prej narejeni pasti.
- Vmešaj moko in dobro premešaj. Preveri, če manjka še kakšna začimba in jo po potrebi dodaj.
- Z mokrimi rokami razdeli maso na 8 delov in jo oblikuj v polpetke. Nato jih pokrij in pusti počivati pol ure.
- Segrej žar. Polpetke na vsaki strani namaži s preostankom olja in jih popeci na žaru do zlate barve in hrustljave skorjice. Na žaru segrej tudi štručke.
- Zmešaj jogurt in drobnjak. Z jogurtovim namazom namaži spodnji del štručke, na vrh položi polpetek, dekoriraj s korenčkom in mlado špinačo.

