Čičerikin in korenčkov burger


Sestavine:
  • 800 g naribanega korenja
  • 1 majhna rdeča čebula, olupljena in sesekljana
  • 2 stroka česna, olupljena in sesekljana na grobo
  • 400 g čičerke
  • 1 čž mletega koriandra
  • 3 jž svežega koriandra, grobo nasekljanega
  • 1 veliko jajce
  • 2 jž polnozrnate moke
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 3 jž sončničnega ali repičnega olja
  • 4 jž grškega jogura
  • baby špinača
  • velike sezamove štručke (ali brez, če ne boš delal hamburgerja)

Za 8 burgerjev.

 

Priprava:

  1. V mešalnik daj 1/3 naribanega korenčka, čebulo, česen, kuhano čičeriko, mlet in svež koriander in jace ter dobro premešaj, da dobiš pasto.
  2. Segrej 1 žlico olja in na njem prepraži preostalo količino korenčka. Praži približno 10 minut in občasno premešaj. Popražen korenček dodaj prej narejeni pasti.
  3. Vmešaj moko in dobro premešaj. Preveri, če manjka še kakšna začimba in jo po potrebi dodaj.
  4. Z mokrimi rokami razdeli maso na 8 delov in jo oblikuj v polpetke. Nato jih pokrij in pusti počivati pol ure.
  5. Segrej žar. Polpetke na vsaki strani namaži s preostankom olja in jih popeci na žaru do zlate barve in hrustljave skorjice. Na žaru segrej tudi štručke.
  6. Zmešaj jogurt in drobnjak. Z jogurtovim namazom namaži spodnji del štručke, na vrh položi polpetek, dekoriraj s korenčkom in mlado špinačo.

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se