Cvetačin kuskus v topli solati
Sestavine:
- 1 glava cvetače
- 1 koleraba z zelenjem
- 2 rdeči čebuli
- 2 stroka česna
- 1 šopek peteršilja
- 400 g kuhane čičerike
- 60 ml pomarančnega soka
- 4 jž jabolčnega kisa
- 1 jž medu
- 6 jž olivnega olja
- Sol, poper
- Kajenski poper
- 100 g gršega jogurta
Priprava:
Za 4 osebe
- Cvetačo operi in jo odcedi. Cvetačo naribaj (vse razen stebla) v veliko posodo.
- Očisti kolerabo in prihrani njene liste. Kolerabo olupi in jo nareži na manjše koščke. Olupi čebulo in jo nareži na tanke rezine. Česen na drobno sesekljaj.
- Peteršilj in liste kolerabe na grobo nasekljaj in ju shrani v ločeni posodi.
- Dodaj čičeriko. Lahko jo skuhaš sam (pred tem jo je potrebno čez noč namakati in kuahti cca. uro in pol) ali uporabiš že kuhano ekološko čičeriko v pločevinki.
- Za marinado v manjši posodi zmešaj pomarančni sok, jabolčni kis, med in olivno olje. Dodaj sol, poper in kajenski poper.
- V ponvi segrej 2 žlici olja. Čebulo, kolerabico, čičeriko in česen praži približno 3 minute. Začini s soljo in poprom. Prelij z marinado in dodaj peteršilj ter kolerabine liste.
- Po potrebi dodaj še sol in poper in serviraj z grškim jogurtom.
Pripravi veliko žlico in dober tek! :-)
