Enostavni in slastni medenjaki
Sestavine:
- 100 g bio masla
- 3 žlice bio medu
- 100 g bio melase
- ½ čajne žličke soda bikarbone
- 1 žlico mletega bio ingverja
- 1 čajno žličko mletega bio cimeta
- 225 g bio pšenilne moke
- 50 g bio sladkorja v prahu
1. Maslo, med in melaso skupaj segrejte v majhni ponvi, dokler se ne stopi, občasno mešajte. Odstavite, da se rahlo ohladi
2. V veliki skledi zmešajte sodo bikarbono, ingver, cimet in moko. Prilijte sladko mešanico, ki ste jo pripravili na začetku. Zmešajte, da se sestavine lepo povežejo in nastane testo. Testo bo na tej točki mehko, vendar se bo strdilo v hladilniku.
3. Testo razvaljaje na peki papirju v pravokotnik, ki naj bo debel približno ½ cm. Postavite
4. Pečico segrejte na 190 stopinj. Z različnimi modelčki za piškote izrežite oblike iz testa.
5. Oblikovane kekse postavite nazaj na peki papir in pecite 10 -12 minut. Ko so pečeni, jih pustite, da se popolnoma ohladijo na pekaču.
6. Medtem ko se keksi pečejo, pripravite sladkor v prahu, ki ga zmešajte z 1-2 žlicama vode. Mešanica mora biti dovolj gosta, da boste lahko okrasili kekse. Uporabite lahko navadno vrečko za živila, ki ji napravite luknjico v vogalu.
