Hren s kislim zeljem in gorčico


Sestavine:
  • 2 žlici rumenih gorčičnih semen
  • 1/2 čajne žličke koriandrovih semen
  • 2 žlici belega vina (ne preveč suhega)
  • 3 žlice soka kislega zelja
  • 1/4 skodelice kislega zelja, grobo nasekljanega
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja
  • 1 žlica nastrganega svežega hrena (po okusu lahko več)
  • sol
  • poper

Priprava:

  1. Rahlo zdrobi gorčična in koriandrova semena. Pokrij z vinom in sokom kislega zelja ter pusti stati čez noč ali vsaj 9 ur, nato vse skupaj v multipraktiku zmešaj v pire.
  2. Dodaj vse ostale sestavine, razen soli in premešaj do želene teksture. Poskusi in dosoli, če je potrebno.
  3. Pusti stati na sobni temperaturi vsaj 12 ur pred serviranjem. Nato pokrito shrani v hladilniku.

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se