Humus iz buče s česnom


Sestavine:
  • 500 g muškatne ali hokaido buče
  • 50 ml vode
  • 20 g tahinija (sezamov mus)
  • 3 stroke česa
  • ½ čž začimbe harissa (maroška čilijeva začimba – jo imamo v Normi :))
  • Oljčno olje
  • Morska sol
  • Dekoracija po želji: peteršilj, celi kosi popečene buče, čičerika, bučna semena, čili, sezam, feta sir in kapre …. ali karkoli ti tvoja domišljija narekuje.

Priprava:

 

  1. Bučo nareži na koščke in skupaj z vodo in ½ čž morske soli kuhaj do mehkega.
  2. Medtem v majhni ponvi na olju nežno prepraži tri neolupljene stroke česna, da se zmehčajo.
  3. Kuhano bučo ohladi in če je zmes preveč tekoča, odlij višek vode.
  4. Mehko bučo pretlači in če je zmes še vedno preredka, jo še med mešanjem nad ognjem malo zgosti.
  5. Olupi česen in ga skupaj s tahinijem in harisso zmiksaj v bučno kremo, da dobiš gladek pire.
  6. Poskusi, nato spravi v kozarec in v hladilnik.
  7. Pred postrežbo poljubno dekoriraj s tebi ljubo sestavino in pokapljaj z oljčnim oljem. Zraven postrezi z arabskim kruhom ali pita kruhkom (naan).

 

Pojej s hvaležnostjo in v miru.

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se