Indijska kuhinja - cvetača s čičeriko

Sestavine:
- 1 cvetača
- 3 srednje velike čebule
- 4 stroki česna
- 1/2 čajne žličke sesekljanega svežega ingverja
- 2 čajni žlički mletega koriandra
- 2 zvezdasta janeža
- 1/2 čajne žličke mletega čilija
- 1 čajna žlička curryja
- 2 čajni žlički garam masale
- 2 čajni žlički mlete kumine
- 400 g narezanih paradižnikov
- 400 g kuhane čičerike
- 2 žlici sesekljanega svežega koriandra
Za 4-6 oseb
Priprava:
- Cvetačo nareži na manjše koščke in jo v vreli vodi pokuhaj za 3 minute. Vodo odcedi in shrani, cvetača naj ostane pokrita na toplem.
- Sesekljano čebulo in česen popraži skupaj z garam masalo in ingverjem v večji ponvi. Dodaj še vse začimbe in na srednjem ognju med stalnim mešanjem praži še 5 minut.
- Dodaj paradižnik in čičeriko in dobro premešaj. Nato dodaj cvetačo in 100 ml vode, v kateri se je kuhala cvetača. Kuhaj še 5 do 10 minut, dokler se cvetača ne zmehča.
- Zaključi z dodatkom sesekljanega koriandra. Ponudi na topel krožnik.
Postrezi in pojej z ljubeznijo :-)
