Italijanska panna cotta s kokosom in ananasom


Sestavine:
  • nariban vanilijev strok
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml ovsene smetane
  • 30 g trsnega sladkorja
  • 1 žlička agar-agar zgoščevalca
  • 5 žlic limetinega soka
  • naribano skorjico 1 limete
  • 1 mali ananas
  • nekaj lističev mete

1. Vanilijo, kokosovo mleko, smetano, sladkor, agar-agar in 3 žlice

    limetinega soka zmešaš v kozici in kuhaš približno 15 minut n

    zmernem ognju. Med kuhanjem mora zavreti.

    Neprestano mešaš, da se vsebina zgosti.

 

2. Maso naliješ v za to pripravljene posodice ter jih postaviš za nekaj

    časa v hladilnik.

 

3. Ananas olupiš in ga narežeš na manjše rezine.

    Preostali 2 žlički limetinega soka soka zmešaš s ščepcem vanilije.

 

4. Ohlajene modelčke panna cotte previdno obrneš na ravni podlagi

    (najbolje krožnik ali manjši pladenj), da se masa gladko loči od modelčka.

    Preden panna cotto postrežeš, jo pokapaš še z limetinim sokom

    in posipaš z limetino lupinico in sesekljanimi listi mete.

 

    Postrezi z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se