Italijanska panna cotta s kokosom in ananasom
Sestavine:
- nariban vanilijev strok
- 400 ml kokosovega mleka
- 100 ml ovsene smetane
- 30 g trsnega sladkorja
- 1 žlička agar-agar zgoščevalca
- 5 žlic limetinega soka
- naribano skorjico 1 limete
- 1 mali ananas
- nekaj lističev mete
1. Vanilijo, kokosovo mleko, smetano, sladkor, agar-agar in 3 žlice
limetinega soka zmešaš v kozici in kuhaš približno 15 minut n
zmernem ognju. Med kuhanjem mora zavreti.
Neprestano mešaš, da se vsebina zgosti.
2. Maso naliješ v za to pripravljene posodice ter jih postaviš za nekaj
časa v hladilnik.
3. Ananas olupiš in ga narežeš na manjše rezine.
Preostali 2 žlički limetinega soka soka zmešaš s ščepcem vanilije.
4. Ohlajene modelčke panna cotte previdno obrneš na ravni podlagi
(najbolje krožnik ali manjši pladenj), da se masa gladko loči od modelčka.
Preden panna cotto postrežeš, jo pokapaš še z limetinim sokom
in posipaš z limetino lupinico in sesekljanimi listi mete.
Postrezi z ljubeznijo!


