Jajčevci s korejsko omak'co
Sestavine:
Za dve osebi
Pečenje jajčevcev
Jajčevec prereži na pol – po želji lahko obdržiš tudi steblo. Obe polovici premaži z olivnim ali repičnim oljem. Najbolje je, če jajčevec popečeš na grilu, vendar bo dobro pečen tudi v pečici na visoki temperaturi – pazi samo, da ga ne prepečeš. Po petih minutah preveri ali je že pečen.
Korejska omak'ca
- 1 čajna žlička sesekljanega ingverja
- 1 strok sesekljanega česna
- 1 čajna žlička čilija
- 1/4 skodelice sojine make
- 1 žlica riževega vina
- 2 žlici agavinega sirupa
- 2 žlici vode
- 1/3 skodelice koncentriranega jabolčnega soka
- 1/4 sezamovega olja
- 1 čajna žlička sezamovih semen
Vse sestavine, razen sezama, daj v majhno kozico ter na srednjem ognju zavri. Ogenj zmanjšaj in kuhaj približno 15 minut, da se omaka zgosti. Odstrani z ognja in dodaj sezam. Ko je omaka hladna, se mora zgostiti. Ko jo uporabiš, jo narahlo pogrej in polij preko zelenjave.
Začinjena čebulica za posip
- 4 mlade čebulice ali pora
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljane rdeče paprike
- 1-2 čajni žlički čilija
- 1 čajna žlička sezama
- 1/2 čajne žličke sojine omake
- 1/8 čajne žličke sezamovega olja
Na kocu sesekljaj še čebulo ter vse sestavine dobro premešaj. Posipaj čez jajčevce.
Pojej z ljubeznijo!
