Juha iz rdeče pese, korenčka in ingverja
Sestavine:
- olje za praženje po izbiri
- 1 velika bio čebula, sesekljana
- 3 srednje velike bio rdeče pese olupljene in narezane na koščke
- 2 velika bio korenja, narezana na koščke
- 25 g bio svežega ingverja, olupljenega in naribanega
- sok 1 bio pomaranče
- 1 ¼ zelenjavne jušne osnove
- sol in poper
Preprosta in zdrava vegetarijanska juha za hladne dni. Postrezi z žlico kisle smetane in rezino popečenega rženega kruha z maslom.
Postopek
V ponvi zagrej 1 žlico maščobe, dodaj čebulo in praži približno 10 minut, dokler čebula ne postane mehka in prozorna.
Dodaj rdečo peso, korenček in ingver. Praži 1 minuto. Prilij sok pomaranče in zelenjavno jušno osnovo. Dodaj sol in poper.
Pusti, da juha zavre, nato zmanjšaj ogenj in kuhaj dokler zelenjava ne postane mehka, cca 25 – 30 minut. Čas kuhanja lahko zmanjšaš, če sestavine narežeš na manjše kocke.
Na koncu zelenjavo zmiksaj s paličnim mešalnikom in postrezi z žlici bio kisle smetane.
