Juha iz rdeče pese, korenčka in ingverja


Sestavine:
  • olje za praženje po izbiri
  • 1 velika bio čebula, sesekljana
  • 3 srednje velike bio rdeče pese olupljene in narezane na koščke
  • 2 velika bio korenja, narezana na koščke
  • 25 g bio svežega ingverja, olupljenega in naribanega
  • sok 1 bio pomaranče
  • 1 ¼ zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper

Preprosta in zdrava vegetarijanska juha za hladne dni. Postrezi z žlico kisle smetane in rezino popečenega rženega kruha z maslom.

 

Postopek

V ponvi zagrej 1 žlico maščobe, dodaj čebulo in praži približno 10 minut, dokler čebula ne postane mehka in prozorna.

 

Dodaj rdečo peso, korenček in ingver. Praži 1 minuto. Prilij sok pomaranče in zelenjavno jušno osnovo. Dodaj sol in poper.

 

Pusti, da juha zavre, nato zmanjšaj ogenj in kuhaj dokler zelenjava ne postane mehka, cca 25 – 30 minut. Čas kuhanja lahko zmanjšaš, če sestavine narežeš na manjše kocke.
 
Na koncu zelenjavo zmiksaj s paličnim mešalnikom in postrezi z žlici bio kisle smetane.
 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se