Kadai tofu - indijski tofu v ponvi


Sestavine:
  • 250 g tofuja, narezanega na kocke
  • 5-6 srednje velikih paradižnikov, narezanih
  • 1 ali 2 zelena čilija, narezana
  • 6-7 strokov česna, sesekljanih
  • 3 cm ingverja, polovica naribana, polovica narezana na kolobarje
  • 2 zeleni papriki, narezani na kolobarje
  • čili v prahu
  • 1,5 žlice koriandrovih semen, praženih
  • 1,5 do 2 žlici listov sabljastega triplata (grško seno)
  • 1/2 čajne žličke garam masale
  • 1/2 skodelice svežega koriandra ali peteršilja
  • sol in poper

Za 4 osebe.

 

Kadai (tudi karahi) je tip debele, okrogle in globoke ponve (podobne oblike kot vok), ki jo uporabljajo v indijski, pakistanski, bangladeški in nepalski kuhinji. Če niste lastnik takšne posode, lahko uporabite tudi vok ali ponev, ki se dobro segreva.

 

Priprava:

  1. V ponvi segrej 2 žlici sezamovega olja. Dodaj česen in nariban ingver. Popeci.
  2. Dodaj narezane paradižnike ter jih kuhaj dokler ne postanejo mehki.
  3. Popražena koriandrova semena v terilniku zmelji do prahu, nato primešaj še čili v prahu.
  4. Po 8-10 minutah dodaj k paradižnikom koriander in čili.
  5. Paradižnike praži dokler mešanica ne postane kot pasta in začenja puščati olje.
  6. Dodaj zeleno papriko in narezan zeleni čili. Praži 8-10 minut.
  7. Dodaj sol in garam masalo premešaj ter dodaj tofu. Kuhaj 2-3 minute.
  8. Na koncu dodaj liste sabljastega triplata, na kolobarje narezan ingver in sveži koriander. Premešaj in kuhaj še 2- 3 minute.

 

Postrezi v ponvici skupaj z naan kruhom. Pojej z ljubeznijo :-).

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se