Kanarsko navdihnjena fritata


Sestavine:
  • 1/2 rumene paprike, narezane na koščke
  • 1/2 rdeče paprike, narezane na koščke
  • 1/2 zelene paprike, narezane na koščke
  • 3 majhne bučke, na tanko narezane
  • 100 g gob ostrigar
  • 8 jajc, rahlo stepenih
  • 100 ml mleka
  • 1 kos feta sira
  • 250 ml zrelega cheddar sira
  • olje, sol in poper

Za 4 osebe.

 

Priprava: 

  1. V ponvi segrej nekaj olja, dodaj narezane paprike, bučke in gobe ter praži približno 5 minut.
  2. V ločeni skledi rahlo stepi jajca in dodaj mleko. Začini s soljo in poprom.
  3. Ko je zelenjava v ponvi zmehčana, čez njo prelij jajca. Zmanjšaj temperaturo na najnižjo stopnjo ter ponev pokrij s pokrovom.
  4. Pusti stati 5-8 minut, nato čez jajca nadrobi oba sira ter ponovno pokrij s pokrovom dokler ne postrežeš.

 

Fritato nareži na koščke ter postrezi s patatas bravas – še eno tipično kanarsko jedjo - in svežo solato.

 

Pojej z ljubeznijo!

 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se