Kanarsko navdihnjena fritata

Sestavine:
- 1/2 rumene paprike, narezane na koščke
- 1/2 rdeče paprike, narezane na koščke
- 1/2 zelene paprike, narezane na koščke
- 3 majhne bučke, na tanko narezane
- 100 g gob ostrigar
- 8 jajc, rahlo stepenih
- 100 ml mleka
- 1 kos feta sira
- 250 ml zrelega cheddar sira
- olje, sol in poper
Za 4 osebe.
Priprava:
- V ponvi segrej nekaj olja, dodaj narezane paprike, bučke in gobe ter praži približno 5 minut.
- V ločeni skledi rahlo stepi jajca in dodaj mleko. Začini s soljo in poprom.
- Ko je zelenjava v ponvi zmehčana, čez njo prelij jajca. Zmanjšaj temperaturo na najnižjo stopnjo ter ponev pokrij s pokrovom.
- Pusti stati 5-8 minut, nato čez jajca nadrobi oba sira ter ponovno pokrij s pokrovom dokler ne postrežeš.
Fritato nareži na koščke ter postrezi s patatas bravas – še eno tipično kanarsko jedjo - in svežo solato.
Pojej z ljubeznijo!
