Kitajski tofu za srečo
Sestavine:
- 400 g tofuja
- 10 velikih belih gob, na tanko narezanih
- 1 zelena paprika, narezana na koščke
- 1/2 skodelice nastrganega korenčka
- 1/4 skodelice sesekljane rumene čebule
- 2 žlici olja oljne repice
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 4 žlice sojine omake
- 2 žlici kečapa
- 1/4 skodelice vode
- 2 žlici narezane mlade čebulice
- 1/2 žlice sezamovega olja
- sol in poper
- 2 skodelici kuhanega riža ali rezancev
Za 4 osebe.
Priprava:
- Tofu nareži na manjše kocke ter ga pusti na strani 30 minut, da se osuši.
- V ponvi na repičnem olju popraži gobe, da voda izhlapi in so gobe rahlo hrustljave. Postavi na stran.
- V ponvi popraži čebulo in tofu, dokler tofu ni zlato zapečen in hrustljav.
- Znižaj temperaturo, dodaj česen, zeleno papriko, korenje, sojino omako, kečap in vodo. Kuhaj približno minuto, nato dodaj gobe in zeleno čebulico. Kuhaj še minuto.
- Soli in popraj po okusu, dodaj sezamovo olje in serviraj vroče prelito čez riž ali rezance.
Pojej z ljubeznijo! :-)
