Kitcheree


Sestavine:
  • 250 g fižola mungo (zelene soje)
  • 250 g riža basmati
  • 1 žlica olja
  • 1 žlička semen gorčice
  • 1 žlička semen laškega kumina
  • 2 na drobno nasekljani stebli zelene zelene
  • 1 žlička mletega koriandra
  • himalajska sol
  • 2 žlici gheeja (po želji)

Za 4-6 oseb.

 

Priprava:

  1. Mungo damo v kozico s tri- do štirikratno količino vode. Počakamo, da voda zavre, nato zmanjšamo ogenj, kozico pokrijemo in mungo na majhnem ognju kuhamo 30-45 minut, dokler se ne zmehča. Medtem v ločeni kozici skuhamo riž. Oboje damo na stran.
  2. V voku ali kozici segrejemo olje. Dodamo semena gorčice in kumina ter na močnem ognju pražimo, dokler ne začnejo »pokati«.
  3. Dodamo stebelno zeleno in vse skupaj pražimo na srednje velikem ognju približno 5 minut. Vmešamo koriander, skuhan riž in mungo. Po želji dodamo še ghee, trakce popražene čebule in svež koriander. Takoj ponudimo.

 

Za prečiščevalno kuro za jetra pa ti priporočamo bolj enostaven recept in sicer, da posebej skuhaš mungo in riž ter ju nato združiš. Ne dodajaj nobenih  začimb. Uživaj tri- do petkrat na dan za vsak obrok. Po tednu dni mungo fižolu in rižu dodaj zeleno listnato zelenjavo: baziliko, peteršilj, špinačo, rukolo, regrat, liste rdeče pese… Pri tej dieti ne smeš vztrajati več kot dva do tri tedne, saj vsebuje premalo hranilnih snovi. Pričakovani učinki: telo se razstrupi in postane lažje, imamo več energije in smo vedrejši, koža pa se polepša – akne in ranice izginejo.

 

 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se