Kostanjevi bonboni
Sestavine:
- 100 g kuhanih kostanjev, olupljenih
- 2 žlici rožiča v prahu (lahko tudi kakava v prahu)
- 1 žlica kokosovega olja
- 1-2 žlici agavinega sirupa
- 1 žlica sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- ščepec kardamoma (po želji)
- lupina 1 pomaranče + še nekaj za dekoracijo
Brez mleka, vegansko.
Za 8 - 10 bonbonov.
Priprava:
- V kozici na nizki temperaturi raztopi kokosovo olje.
- Zmešaj vse sestavine in jih v mešalniku dobro premešaj, da nastane gladka masa.
- Oblikuj bonbone, tako da koščke mase podrsaš po ravni podlagi.
- Na vrh vsakega bonbona posipaj malo pomarančne lupinice.
- Postavi v hladilnik vsaj za 1 uro preden postrežeš.
Ne pojej vseh na enkrat in kakšnega še podeli ;-)


