Kvinojina pisana ponev
Sestavine:
- 1 skodelica kvinoje
- 1/4 skodelice prosa
- 2 skodelici zelenjavne juhe
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rumena čebula
- 1 strok česna
- 1/2 skodelice zamrznjene koruze
- 4-5 šitake gob
- velika pest mlade špinače
- himalajska sol
- 1/4 skodelice mozzarella sira (pravega ali veganskega)
- 1 skodelica kuhanega rjavega fižola
- 2 žlici konopljinih neoluščenih semen
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- 1/2 čajne žličke čebule v prahu
- 1 čajna žlička origana
- 1/2 čajne žličke timijana
- 1/2 čajne žličke rdeče paprike
Za 3 osebe.
Priprava:
- V vreli zelenjavni juhi skuhaj kvinojo in proso.
- Medtem pripravi zelenjavo. Sesekljaj čebulo in česen, špinačo in gobe nareži na majhne koščke.
- Na oljčnem olju prepraži čebulo in česen ter dodaj koruzo in gobice. Paži 3 minute, nato dodaj špinačo in sol. Kuhaj še nekaj minut.
- Dodaj kvinojo, mozzarello, pinto fižol, konopljina semena ter vse začimbe.
- Dobro premešaj in kuhaj še nekaj minut. Ugasni in pusti stati še nekaj minut, da se okusi povežejo.
Pojej z ljubeznijo!
