Kvinota s kozicami in pečenim paradižnikom
Sestavine:
- 250 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
- 1/4 skodelice oljčnega olja
- 1 čajna žlička trsnega sladkorja
- 1 sesekljana čebula
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 rdeč čili ali čili v prahu
- 1 in 1/2 skodelice (300 g) kvinoje
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/3 skodelice belega vina
- 2 in 1/2 skodelici jušne osnove
- 20 kuhanih, olupljenih kozic
- 1/3 skodelica origanovih lističev ali suhega origana
Rižota iz kvinoje = kvinota :-)
Za 4 osebe.
Priprava:
- Pečico segrej na 160 °C. Paradižnike, s prerezano stranjo navzgor, položi na pekač in jih pokapaj z žlico oljčnega olja. Posipaj s sladkorjem in soljo. Peci 25 minut, dokler se ne zmehčajo.
- Medtem v veliki ponvi zagrej preostalo oljčno olje ter prepraži čebulo. Dodaj česen in narezan čili ter kuhaj še 2 minuti. Dodaj kvinojo, paradižnikovo mezgo ter prelij z vinom.
- Ko vino povre, dodaj jušno osnovo ter kuhaj dokler kvinoja ni kuhana, približno 20 minut. Vmešaj kozice, da se pogrejejo, nato vmešaj še pečene paradižnike in origano.
Poletna poslastica za gurmane. Pojej z ljubeznijo!


