Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Makro skodelica s prelivom iz kurkume in tahina


Sestavine:
  • Kislo rdeče zelje
  • 1/2 glave rdečega zelja, zelo tanko narezanega
  • 1 skodelica jabolčnega kisa
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička soli
  • Preliv iz kurkume in tahina
  • 1/4 skodelice tahina
  • 1/4 skodelice vode
  • 1/4 skodelice limoninega soka
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke kurkume
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • Makro skodelica
  • 2 srednje velika sladka krompirja, olupljena in narezana na kolobarje ali kocke
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 5 listov ohrovta, odstranjen pecelj in na grobo narezan
  • 1/2 skodelice suhih wakame alg, namočenih v vodi za 5 min
  • 2 skodelici kuhanega rjavega riža
  • 2 skodelici kuhane čičerike
  • 1/2 kumare, narezane na tanke rezance
  • 1/2 avokada, narezanega na rezine
  • črni sezam za posip

Za dve osebi.

 

Priprava:

  1. Kislo rdeče zelje pripravi vsaj 3-4 ure pred serviranjem (najbolje, če ga pripraviš 1 dan prej). Rdeče zelje daj v kozarec za vlaganje. V vrču združi kis, vodo, agavin sirup in sol. Tekočino prelij čez rdeče zelje, tako da bo popolnoma prekrito. Kozarec zapri in postavi v hladilnik.
  2. Preliv: vse sestavine za preliv dobro premešaj v manjši posodi in postavi na hladno.
  3. Pečico segrej na 220 °C. Pekač prekrij s papirjem za peko ter nanj naloži sladki krompir. Poškropi z oljčnim oljem, soljo in poprom ter premešaj. Peci 20-25 minut , vmes enkrat obrni.
  4. Kozico ali lonec napolni z nekaj vode, nanjo postavi okroglo posodo ter vanjo položi narezan ohrovt. Pokrij posodo in povečaj temperaturo. Ko voda zavre, kuhaj še 4-5 minut, nato posodo odstrani ter dodaj namočene alge.
  5. V dve skodelici razdeli kuhan riž, čičeriko, kumaro in sladki krompir. Na vrh dodaj ohrovt in alge, nato avokado in kislo rdeče zelje. Prelij s prelivom ter posipaj s črnim sezamom.

 

Namesto kislega rdečega zelja lahko uporabiš katerokoli drugo kislo zelenjavo (kislo zelje, kislo daikon redkev, kumare…).

 

Pojej z veliko ljubezni!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se