Okusni šparglji z mladim krompirjem in lososom
Sestavine:
- 800 g manjšega bio mladega krompirja
- 6 žlic bio oljčnega olja
- 1 kg zelenih bio špargljev
- 2 žlici bio semen koromača
- 500 g bio češnjevih paradižnikov
- 200 g svežega bio komarčka
- Sok in fino naribana lupina 1 bio limete
- 800 g lososa
- Sol, poper
- Bazilika za dekoracijo
1. Pečico segrejte na 200 ⁰C (ventilacijsko pečico na 180°C). Mladi krompir dobro operite, po potrebi razpolovite in premažite z 2 žlicama oljčnega olja, dodajte semena koromača, sol in poper. Položite na pekač ali drugo večjo ponev. Krompir ob občasnem mešanju pecite približno 25 minut.
2. Medtem operite šparglje in odrežite spodnjo tretjino olesenelega šparglja. Šparglje narežite na 3 cm koščke. Operite paradižnike, po želji jih lahko pustite tudi na pecljih. Koromaču odstranite sredico in narežite na tanke kolobarje. V posodi zmešajte šparglje, koromač in paradižnike z 2 žlicama oljčnega olja, soljo, poprom in polovico limetinega soka ter lupin. Dodajte h krompirju in pecite še 10 minut.
3. Očistite in osušite file lososa. Premažite s preostankom limetinega soka in lupine, začinite s soljo in poprom. Zmanjšajte moč pečice na 140 ⁰C (ventilacijsko pečico na 120°C). Losos položite na zelenjavo, prelijte s preostankom oljčnega olja. Pecite 10 minut.
4. Toplo servirajte okrašeno z lističi bazilike.
