Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Peresniki z omako iz buče in pečenim žajbljem


Sestavine:
  • 1 kg hokaido buče
  • 1 majhen šopek svežega žajblja
  • 2 pesti špinače
  • 2 žlici oljčnega olja
  • muškatni orešček
  • sol in poper
  • 1/4 skodelice svežega kremnega sira
  • 500 g bio peresnikov

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. Testenine skuhaj do al dente. Odcedi in shrani 1 skodelico vode te vode za kasneje. Peresnike vrni v lonec in postavi na stran.
  2. Hokaido bučo prereži na pol in ji odstrani semena. Eno polovico buče nareži na tanke rezine, drugo pa na enako velike kocke.
  3. V ponvi segrej žlico oljčnega olja, dodaj hokaido bučo narezano na kocke ter pokrito kuhaj 10 -15 minut, da se popolnoma zmehča. Začini s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Bučo daj v mešalnik in mešaj do gladke mase. Dodaj kremni sir in premešaj še enkrat.
  4. V ponvi segrej preostalo žlico olja ter na srednji temperaturi do zlato zapečene barve popeci na rezine narezano bučo in žajbljeve liste.
  5. Testenine zmešaj z bučnim pirejem in po potrebi dodaj malo prihranjene vode, da bo omaka lepo prekrila testenine. Pogrej in posipaj s svežo špinačo.
  6. Postrezi prekrito s pečeno bučo in žajbljevimi listi.

 

Pojej z ljubeznijo! :-)

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se