Pire krompir s hokaido bučo in začimbami


Sestavine:
  • 1,5 kg olupljenega krompirja
  • 2 žlici masla ali veganskega masla (lahko tudi oljčno olje)
  • 1/4 skodelice sladke smetane (ali ovsena smetana)
  • 400 g kuhane hokaido buče
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke mletega ingverja (lahko tudi svež)
  • 1/8 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/8 čajne žličke mletih klinčkov
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 2 žlici miso paste (blage)
  • 1/2 čajne žličke soli
  • poper
  • sesekljan svež drobnjak ali peteršilj

 Za 6 oseb.

 

Priprava:

 

  1. Ločeno skuhaj krompir in bučo (buča potrebuje manj časa).
  2. Krompir in bučo pretlači ter dodaj vse ostale sestavine. Dobro premešaj.

 

Pojej z ljubeznijo! :-)

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se