Piškotki za noč čarovnic


Sestavine:
  • Za pire:
  • 1 srednje velika buča (za 1 in 1/2 skodelice pireja)
  • Za testo:
  • 2 in 1/2 skodelici polnozrnate moke
  • 6 žlic sladkorja (rjavi trsni ali kokosov)
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 in 1/2 palčki masla (ali margarina Alsan)
  • Približno 1/2 skodelice mrzle vode
  • Za nadev:
  • 1 skodelica bučnega pireja
  • 1 jajce
  • 1/4 skodelice smetane (ali ovsena smetana)
  • 1/2 skodelice sladkorja (rjavi trsni ali kokosov)
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke mletih klinčkov

 Za 32 piškotov.

 

Priprava:

 

Priprava bučnega pireja:

  1. Pečico segrej na 180 °C.
  2. Bučo prereži na pol in jo očisti.
  3. Na pekač obložen s peki papirjem položi obe polovici buče z notranjo stranjo navzdol in ju prekrij s folijo.
  4. Peci v pečici približno 1 uro (odvisno od buče).
  5. Bučo ohladi, nato odstrani mehko sredico in jo spiriraj do gladke mase (lahko v mešalniku ali z vilicami).

 

Priprava piškotov:

 

  1. V skodeli zmešaj moko, sladkor in sol.
  2. Dodaj maslo, ki ga narežeš na koščke v velikosti graha.
  3. Dodaj mrzlo vodo, po žlico ali dve na enkrat, ter mešaj z vilicami.
  4. Vodo dodajaj dokler se testo ne sprime. Naj v testu ne bo preveč vode.
  5. Testo razpolovi, obe polovici shrani v nepredušno zaprto posodo ter postavi v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč).
  6. Za pripravo nadeva zmešaj vse sestavine do gladke mase.
  7. Pečico segrej na 180 °C ter pekač prekrij s peki papirjem.
  8. Vzemi eno polovico testa, ga razpolovi in eno polovico razvaljaj na pomokani površini. (Celotno testo torej razdelimo na 4 dele).
  9. Iz 1/4 testa izreži 16 oblik, dve za en piškot.
  10. 8 oblik položi na pekač ter vsaki na sredino dodaj približno 2 čajni žlički nadeva ter vsako pokrij s pripadajočim testom. Ob robovih dobro pritisni s tankim predmetom.
  11. Premaži z jajcem ter posipaj s cimetom in sladkorjem.
  12. Peci 10-14 minut. Ohladi na rešetki.
  13. Ponoviš s preostalimi 3/4 testa. 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se