Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Piškotki za noč čarovnic


Sestavine:
  • Za pire:
  • 1 srednje velika buča (za 1 in 1/2 skodelice pireja)
  • Za testo:
  • 2 in 1/2 skodelici polnozrnate moke
  • 6 žlic sladkorja (rjavi trsni ali kokosov)
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 in 1/2 palčki masla (ali margarina Alsan)
  • Približno 1/2 skodelice mrzle vode
  • Za nadev:
  • 1 skodelica bučnega pireja
  • 1 jajce
  • 1/4 skodelice smetane (ali ovsena smetana)
  • 1/2 skodelice sladkorja (rjavi trsni ali kokosov)
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke mletih klinčkov

 Za 32 piškotov.

 

Priprava:

 

Priprava bučnega pireja:

  1. Pečico segrej na 180 °C.
  2. Bučo prereži na pol in jo očisti.
  3. Na pekač obložen s peki papirjem položi obe polovici buče z notranjo stranjo navzdol in ju prekrij s folijo.
  4. Peci v pečici približno 1 uro (odvisno od buče).
  5. Bučo ohladi, nato odstrani mehko sredico in jo spiriraj do gladke mase (lahko v mešalniku ali z vilicami).

 

Priprava piškotov:

 

  1. V skodeli zmešaj moko, sladkor in sol.
  2. Dodaj maslo, ki ga narežeš na koščke v velikosti graha.
  3. Dodaj mrzlo vodo, po žlico ali dve na enkrat, ter mešaj z vilicami.
  4. Vodo dodajaj dokler se testo ne sprime. Naj v testu ne bo preveč vode.
  5. Testo razpolovi, obe polovici shrani v nepredušno zaprto posodo ter postavi v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč).
  6. Za pripravo nadeva zmešaj vse sestavine do gladke mase.
  7. Pečico segrej na 180 °C ter pekač prekrij s peki papirjem.
  8. Vzemi eno polovico testa, ga razpolovi in eno polovico razvaljaj na pomokani površini. (Celotno testo torej razdelimo na 4 dele).
  9. Iz 1/4 testa izreži 16 oblik, dve za en piškot.
  10. 8 oblik položi na pekač ter vsaki na sredino dodaj približno 2 čajni žlički nadeva ter vsako pokrij s pripadajočim testom. Ob robovih dobro pritisni s tankim predmetom.
  11. Premaži z jajcem ter posipaj s cimetom in sladkorjem.
  12. Peci 10-14 minut. Ohladi na rešetki.
  13. Ponoviš s preostalimi 3/4 testa. 
Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se