Poletni pečeni riž z ananasom
Sestavine:
- 2 žlici kokosovega ali sezamovega olja
- 1/2 rumene čebule, narezane na koščke
- 2 stroka česna, sesekljana
- 1 korenček, narezan na koščke
- 1 rdeča paprika, narezana na koščke
- 1 zelena paprika, narezana na koščke
- 1 skodelica oluščenega graha
- 1 jajce, žvrkljano
- 1/2 skodelice narezane mlade čebule
- 1 skodelica kuhanega riža jasmin
- 1/4 skodelice ananasovega soka
- 1/2 skodelice ananasa, narezanega na koščke
- 1 žlica tamari omake
- 1 žlica curry-ja v prahu
Za 2 osebi.
Priprava:
- Nareži vso zelenjavo.
- Riž skuhaj skoraj do mehkega, ga odcedi in razporedi po pekaču, da se posuši.
- Skuhaj umešana jajca ter postavi na stran.
- Segrej vok ali ponev dokler ne bo zares vroča. Dodaj 1 žlico olja in takoj za tem čebulo, korenček, grah, česen, papriki in ananasove koščke. Kuhaj 3-4 minute in zelenjavo presipaj v drugo posodo.
- V vok dodaj še 1 žlico olja ter 1 minuto peci riž, nato dodaj pečeno zelenjavo in umešana jajca.
- Dodaj ananasov sok, tamari omako in curry. Pokuhaj še za minuto in odstrani.
Po vrhu posipaj z mlado čebulo in takoj postrezi.