Poletni pečeni riž z ananasom


Sestavine:
  • 2 žlici kokosovega ali sezamovega olja
  • 1/2 rumene čebule, narezane na koščke
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 korenček, narezan na koščke
  • 1 rdeča paprika, narezana na koščke
  • 1 zelena paprika, narezana na koščke
  • 1 skodelica oluščenega graha
  • 1 jajce, žvrkljano
  • 1/2 skodelice narezane mlade čebule
  • 1 skodelica kuhanega riža jasmin
  • 1/4 skodelice ananasovega soka
  • 1/2 skodelice ananasa, narezanega na koščke
  • 1 žlica tamari omake
  • 1 žlica curry-ja v prahu

Za 2 osebi.

 

Priprava:

 

  1. Nareži vso zelenjavo.
  2. Riž skuhaj skoraj do mehkega, ga odcedi in razporedi po pekaču, da se posuši.
  3. Skuhaj umešana jajca ter postavi na stran.
  4. Segrej vok ali ponev dokler ne bo zares vroča. Dodaj 1 žlico olja in takoj za tem čebulo, korenček, grah, česen, papriki in ananasove koščke. Kuhaj 3-4 minute in zelenjavo presipaj v drugo posodo.
  5. V vok dodaj še 1 žlico olja ter 1 minuto peci riž, nato dodaj pečeno zelenjavo in umešana jajca.
  6. Dodaj ananasov sok, tamari omako in curry. Pokuhaj še za minuto in odstrani.

 

Po vrhu posipaj z mlado čebulo in takoj postrezi.

 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se