Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Polnjena jesenska buča


Sestavine:
  • 1 buča Hokaido
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 100 g korenja, narezanega na tanke rezine
  • morska sol
  • poper
  • 1 žlička rožmarina
  • 2 jabolki
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 2 žlički medu
  • ščepec cimeta
  • ščepec ingverja
  • 100g sira, v obliki majhnih kock

1. Bučo opereš in z nožem izrežeš meso, da je buča znotraj votla.

 

2. Meso narežeš na manjše kocke in ga skupaj s čebulo

    pražiš na olju 10 minut. Dodaš še sol, poper in rožmarin.

 

3. Pekač na tanko premažeš z oljem in vanj stabilno postaviš bučo.

    Bučo napolniš s popraženim bučnim mesom, čebulo ter dodaš še

    narezani jabolki.

 

4. Jajca, mleko, med, cimet, ingver, sol in poper zmešaš z mešalnikom

    ter poliješ po zelenjavi v buči.

 

5. Posipaš še s kockami sira in pečeš v segreti pečici pri 180 ° C 20 minut.

 
    Postrezi z ljubeznijo!
Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se