Praznično začinjeni orehi
Sestavine:
- 500 g orehovih jedrc
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 1/2 čajne žličke himalajske soli
- 1 čajna žlička sesekljanega svežega timijana ali 1/2 čajne žličke suhega timijana
- 1 čajna žlička sesekljanega svežega rožmarina ali 1/2 čajne žličke suhega rožmarina
- 1/2 čajne žličke sveže mletega popra
- 1/2 čajne žličke mletega pimenta
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
1. Pečico segrej na 180 °C in približno 12 minut peci orehova jedrca ter pazi, da se ne zažgejo.
2. V majhni posodi združi sladkor, sol, timijan, rožmarin, poper in piment. V drugi posodi zmešaj popečena jedrca in olje ter jih posipaj z začimbno mešanico ter ponovno dobro premešaj. Lahko jih postrežeš še tople ali pa jih ohladiš in shraniš v nepredušno posodo.
Pojej z ljubeznijo!


