Praznično začinjeni orehi


Sestavine:
  • 500 g orehovih jedrc
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 1/2 čajne žličke himalajske soli
  • 1 čajna žlička sesekljanega svežega timijana ali 1/2 čajne žličke suhega timijana
  • 1 čajna žlička sesekljanega svežega rožmarina ali 1/2 čajne žličke suhega rožmarina
  • 1/2 čajne žličke sveže mletega popra
  • 1/2 čajne žličke mletega pimenta
  • 2 žlici olivnega olja

 

Priprava:

 

1. Pečico segrej na 180 °C in približno 12 minut peci orehova jedrca ter pazi, da se ne zažgejo.

 

2. V majhni posodi združi sladkor, sol, timijan, rožmarin, poper in piment. V drugi posodi zmešaj popečena jedrca in olje ter jih posipaj z začimbno mešanico ter ponovno dobro premešaj. Lahko jih postrežeš še tople ali pa jih ohladiš in shraniš v nepredušno posodo.

 

Pojej z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se