Presenečenje iz šitak


Sestavine:
  • 8 velikih šitak gob
  • 1 žličko curryja
  • 1 skodelica bučnih semen
  • 1 skodelica sončničnih semen
  • 1/3 skodelice svežega peteršilja
  • 1 velika čebula
  • 1 mala paprika
  • 1 strok česna
  • 1 skodelica pomarančnega soka
  • sok 1 limete
  • 1 srednje velik paradižnik
  • 4 žlice sojine omake

1. Najprej šitake dobro opereš pod tekočo vodo ter jim odrežeš klobuke

    in jih mariniraš v sojini omaki. Postaviš jih na stran, da se odcedijo.

    Odrezane peclje lahko shraniš za dekoracijo na koncu.

 

2. Nadev iz curryja pripraviš tako, da v mešalniku zmešaš najprej curry,

    sončnična ter bučna semena.

    Ko so le-ta dobro zmleta, dodaš še papriko, česen, pomarančni sok,

    sok limete, čebulo in paradižnik. Doliješ še preostanek sojine omake,

    ki je ostala od mariniranja šitak ter dodaš še peteršilj.

    Vse sestavine dobro premešaš.

 

3. Odcejane šitake obrneš tako, da notranji del dežnika gleda navzgor.

    Napolniš jih z nadevom ter okrasiš po želji - lahko z drobno sesekljanimi 

    peclji, ki so ostali ali recimo sesekljanim peteršiljem.

 

    Postrezi z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se