Presenečenje iz šitak
- 8 velikih šitak gob
- 1 žličko curryja
- 1 skodelica bučnih semen
- 1 skodelica sončničnih semen
- 1/3 skodelice svežega peteršilja
- 1 velika čebula
- 1 mala paprika
- 1 strok česna
- 1 skodelica pomarančnega soka
- sok 1 limete
- 1 srednje velik paradižnik
- 4 žlice sojine omake
1. Najprej šitake dobro opereš pod tekočo vodo ter jim odrežeš klobuke
in jih mariniraš v sojini omaki. Postaviš jih na stran, da se odcedijo.
Odrezane peclje lahko shraniš za dekoracijo na koncu.
2. Nadev iz curryja pripraviš tako, da v mešalniku zmešaš najprej curry,
sončnična ter bučna semena.
Ko so le-ta dobro zmleta, dodaš še papriko, česen, pomarančni sok,
sok limete, čebulo in paradižnik. Doliješ še preostanek sojine omake,
ki je ostala od mariniranja šitak ter dodaš še peteršilj.
Vse sestavine dobro premešaš.
3. Odcejane šitake obrneš tako, da notranji del dežnika gleda navzgor.
Napolniš jih z nadevom ter okrasiš po želji - lahko z drobno sesekljanimi
peclji, ki so ostali ali recimo sesekljanim peteršiljem.
Postrezi z ljubeznijo!
