Presna lazanja
Sestavine:
Priprava nadevov:
Nadev iz oreščkov: vse sestavine daj v mešalnik in mešaj tako dolgo, da ne dobiš gladke mase. Če je masa premalo gladka, dodaj malo vode.
Orehov nadev: vse sestavine daj v mešalnik in mešaj tako dolgo, da bo še masa rahlo groba.
Paradižnikova omaka: vse sestavine premešaj v mešalniku, dokler ne dobiš gladke mase.
Zeleni pesto: vse sestavine premešaj v mešalniku tako, da bo ostalo še veliko grobih koščkov.
Plast iz špinače: vse sestavine daj v posodo ter jo zapri in mariniraj 1 uro ali več.
Priprava lazanje:
- Vsako lazanjo posebej pripraviš na svojem krožniku.
- Za osnovo na krožnik položiš nekaj narezanih bučk.
- Nato dodaš plast orehovega nadeva, nadeva iz oreščkov, paradižnikove omake in na koncu še plast zelenega pesta.
- Zaključiš z novo plastjo narezanih bučk.
- Ponovi drugi korak, vendar pred zadnjo plastjo bučk dodaj še plast špinače.
- Celotno jed daj v hladilnik za par ur.
- Na koncu posipaj še z črnim poprom in ščepcem bazilike.
Naštete sestavine zadoščajo za 9 lazanj.
Nadev iz oreščkov:
- 2 skodelici makadamija oreščkov, namočenih 4 ure ali več
- 1 skodelica pinjol
- 2 žlici limoninega soka
- 1 rumena paprika
- 2 žlici kvasa
- 2 žlici svežega peteršilja
- 1 žlica svežega timijana
- 1 čajna žlička soli
- ½ skodelice vode, če je potrebno
Orehov nadev:
- ½ skodelice orehov, namočenih 1 uro ali več
- 1 skodelica na soncu posušenih paradižnikov, namočenih 1 uro ali več
- 1 žlica temnega/rjavega misa
- 2 čajni žlički svežega ali posušenega origana
- 2 čajni žlički svežega ali posušenega žajblja
- 1 žlica sojine omake Shoyu
- ½ čajne žličke kajenskega popra
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica agavinega sirupa
Paradižnikova omaka:
- 1 ½ skodelice na soncu posušenih paradižnikov, namočenih 2 uri ali več
- 2 mehka datlja
- 2 stroka česna
- 2 skodelici paradižnikov, brez semen in narezanih
- 1 žlica svežega ali posušenega origana
- 1/3 skodelice oljčnega olja
- 2 žlici limoninega soka
Zeleni pesto:
- 2 skodelici sveže bazilike
- ¾ skodelice pinjol ali orehov
- ½ skodelice oljčnega olja
- 1 čajna žlička soli
- 1 strok česna
- 1žlica limoninega sok
Plast iz špinače
- 6 skodelic špinače
- 5 žlic svežega ali posušenega origana
- 3 žlice oljčnega olja
- ½ čajne žličke soli
Plast za sestavljanje:
- 5 srednje velikih bučk, narezanih in mariniranih v ½ žlice soli in 3 žlicah oljčnega olja za 10 min
- Ščepec črnega popra


