Presna tortica čokolada s pomarančo


Sestavine:

 

Tortno dno:

 

  • 1 skodelica (250 ml) mandljev*
  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 3 datlji

 

Vse sestavine združi v sesekljalniku in sekljaj, dokler ne dobiš fine zmesi. Masa se mora držati skupaj, ko jo stisneš s prsti. Če se ne, dodaj malo vode. 1 žlico na enkrat, dokler ne dobiš želene gostote. 1/4 skodelice zmesi daj na stran, preostanek porazdeli po okroglem pekaču premera 24 cm in postavi v hladilnik.

 

*mandlje 1 dan prej namoči, sesekljaj in nato dobro posuši.

 

Tortni nadev:

 

  • 3 pomaranče (prepričaj se, da so pomaranče zares zelo dobre)
  • 2/3 skodelice presnega agavinega sirupa
  • 2 in 1/2 skodelice indijskih oreščkov (namočenih najmanj 3 ure)
  • 3/4 skodelice kokosovega masla
  • 1/2 čajne žličke sladkega pomarančnega eteričnega olja (po želji, saj ni presen)

 

Vsem pomarančam nastrgaj lupino, tako da dobiš za 3 žlice pomarančne lupinice. Pri strganju pazi, da nastrgaš samo oranžni del, saj je beli del grenak. Iz vseh pomaranč stisni sok. Moral/a bi dobiti približno 2/3 skodelice soka. V sesekljalnik daj indijske oreščke, agavin sirup, kokosovo maslo, pomarančno lupinico, eterično olje in pomarančni sok ter sekljaj do gladke mase. Prelij preko dna, posipaj s preostankom mase za dno in za 4 ure postavi v hladilnik.

 

Tekne za 8.marec in kadarkoli kasneje. Postrezi z ljubeznijo :-)

 

 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se