Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Presna tortica čokolada s pomarančo


Sestavine:

 

Tortno dno:

 

  • 1 skodelica (250 ml) mandljev*
  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 3 datlji

 

Vse sestavine združi v sesekljalniku in sekljaj, dokler ne dobiš fine zmesi. Masa se mora držati skupaj, ko jo stisneš s prsti. Če se ne, dodaj malo vode. 1 žlico na enkrat, dokler ne dobiš želene gostote. 1/4 skodelice zmesi daj na stran, preostanek porazdeli po okroglem pekaču premera 24 cm in postavi v hladilnik.

 

*mandlje 1 dan prej namoči, sesekljaj in nato dobro posuši.

 

Tortni nadev:

 

  • 3 pomaranče (prepričaj se, da so pomaranče zares zelo dobre)
  • 2/3 skodelice presnega agavinega sirupa
  • 2 in 1/2 skodelice indijskih oreščkov (namočenih najmanj 3 ure)
  • 3/4 skodelice kokosovega masla
  • 1/2 čajne žličke sladkega pomarančnega eteričnega olja (po želji, saj ni presen)

 

Vsem pomarančam nastrgaj lupino, tako da dobiš za 3 žlice pomarančne lupinice. Pri strganju pazi, da nastrgaš samo oranžni del, saj je beli del grenak. Iz vseh pomaranč stisni sok. Moral/a bi dobiti približno 2/3 skodelice soka. V sesekljalnik daj indijske oreščke, agavin sirup, kokosovo maslo, pomarančno lupinico, eterično olje in pomarančni sok ter sekljaj do gladke mase. Prelij preko dna, posipaj s preostankom mase za dno in za 4 ure postavi v hladilnik.

 

Tekne za 8.marec in kadarkoli kasneje. Postrezi z ljubeznijo :-)

 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se