Rižota z grahom in algami hijiki
Sestavine:
- 1 jedilna žlica posušenih alg hijiki
- 2 skodelici riža arborio za rižote
- 4 skodelice vode
- 2 jedilni žlici sojine omake Tamari
- 1 čajna žlička soli
- 1 skodelica graha (lahko uporabite zamrznjenega)
Priprava:
- Posušene alge hijiki namakaj v zadostni količini vode 30 minut. Alge speri, odceti in iz njih iztisni odvečno vodo.
- V ponvi ali v voku združi riž, vodo in sol. Riž dušiš 30 minut. Po potrebi dodajaš vodo. Ponev (ali vok) naj bo ves čas kuhanja pokrita s pokrovko. Vmes po potrebi nežno premešaš.
- V ponev z rižoto dodaj alge hijiki ter dodaj sojino omako. Riž z algami dušiš še 10 minut.
- Na koncu dodaš še grah. Če uporabiš zamrznjenega, ga poduši še 5 minut.
Pripravi z ljubeznijo, pojej v miru in s hvaležnostjo v srcu. Pa dober tek!