Rižota z grahom in algami hijiki


Sestavine:
  • 1 jedilna žlica posušenih alg hijiki
  • 2 skodelici riža arborio za rižote
  • 4 skodelice vode
  • 2 jedilni žlici sojine omake Tamari
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 skodelica graha (lahko uporabite zamrznjenega)

 Priprava: 

  1. Posušene alge hijiki namakaj v zadostni količini vode 30 minut. Alge speri, odceti in iz njih iztisni odvečno vodo.
  2. V ponvi ali v voku združi riž, vodo in sol. Riž dušiš 30 minut. Po potrebi dodajaš vodo. Ponev (ali vok) naj bo ves čas kuhanja pokrita s pokrovko. Vmes po potrebi nežno premešaš.
  3. V ponev z rižoto dodaj alge hijiki ter dodaj sojino omako. Riž z algami dušiš še 10 minut.
  4. Na koncu dodaš še grah. Če uporabiš zamrznjenega, ga poduši še 5 minut. 

Pripravi z ljubeznijo, pojej v miru in s hvaležnostjo v srcu. Pa dober tek! 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se