Shirataki rezanci po azijsko
Sestavine:
- 250 g shirataki rezancev
- 5 cm košček ingverja – nastrganega
- 1 nastrgan košček česna
- 150 g tanko narezanega tofuja
- 4 malde čebule / ali por – diagonalno narezano
- 125 g zelene zelenjave (brokoli, grah ali podobno)
- 1 čž sezamovega olja
- 100 g pak choi (ali blitva ali špinača)
- 1 čž črnega sezama
- Tamari sojina omaka – po okusu
- Čili – po želji
Priprava:
- Pripravite shirataki rezance po navodilih proizvajalca.
- V ponvi segreje žličko olja, dodajte ingver in česen in rahlo popražite.
- Dodajte narezan tofu in pražite vse skupaj naprej.
- Dodajte zelenjavo in jo dušite do želene čvrstosti.
- Dodajte mlado čebulo (če ste izbrali por namesto čebule, le-tega dodajte že prej z ostalo zelenjavo)
- Začinite s tamari sojino omako.
- Na koncu primešjate shirataki rezance in vse skupaj dobro premešajte.
- Postrezite na ogretem krožniku, posujte s sezamovimi semeni in prilijte še malo sezamovega olja.
- Po želji dodajte malo čilija.
Postrezite z ljubeznijo in zaužijte v miru.


