Sicilijanske riževe kroglice


Sestavine:
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 skodelice fino sesekljane čebule
  • 1/2 skodelice sivega Pinota
  • 1 in 1/2 skodelice arborio polnovrednega riža
  • 4 skodelice zelenjavne osnove + 1/2 skodelice vode
  • 1/3 skodelice parmezana + nekaj za okras
  • 1/2 skodelice sira mascarpone
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • sol za okus
  • rožni cvetovi
  • slovenske pirine drobtine Tikva
  • kokosovo olje

Priprava:

  1. V kozici združi zelenjavno osnovo in vodo ter počakaj, da zavre, nato odstavi iz ognja.
  2. V ponvi na olju popeci čebulo. Dodaj riž in premešaj. Dodaj vino in kuhaj dokler vino skoraj ne izhlapi.
  3. Zmanjšaj ogenj ter dodaj juho, po eno zajemalko naenkrat, medtem neprestano mešaj.
  4. Ko je riž kremasto kuhan, ga odstrani iz ognja. Vmešaj oba sira in dodaj še limonin sok in lupinico. Na koncu vmešaj še nekaj rožnih cvetov.
  5. Ko se riž ohladi, iz njega oblikuj za golf velike kroglice in jih dobro povaljaj v drobtinah. Nato jih še enkrat povaljaj med rokami, da se drobtine dobro oprimejo riža.
  6. Riževe kroglice previdno spusti v vroče kokosovo olje. Peci do zlato rjave barve in jih nato odloži na papirnato brisačo, da popivnaš odvečno olje.
  7. Kroglice serviraj na krožnik ter jih posipaj s parmezanom in cvetnimi lističi.

 

Pojej z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se