Sladki limonin namaz
Sestavine:
- 3 velika bio jajca
- 1 1/2 skodelice bio sladkorja / sladila po želji
- 3 žlice drobno naribane bio limonine lupine
- 2/3 skodelice svežega bio limoninega soka
- 1/4 skodelice narezanega bio kakavovega masla
- bio toast ali bageta
- bio maline/robide/borovnice
- bio kokosovi kosmču za okras, po želji
1. V srednje veliki skledi stepite jajca s ¾ skodelice sladila ali sladkorja, da se masa začne gostiti. V manjši ponvi na zmernem ognju segrejte nastrgano limonino lupino, limonin sok, oljčno olje, kakavovo maslo in preostale 3/4 skodelice sladila ter mešajte, da se sladkor raztopi. Med nenehnim mešanjem počasi vlijte polovico mešanice limoninega soka v jajca. V ponev prilijte jajčno zmes in kuhajte na zmernem ognju, da se masa zgosti – to je približno 12 minut.
2. Dobljeno zmes precedite skozi fino cedilo v blender. Pasirajte približno 1 minuto. Prelijte maso v skledo. Zavijte v prozorno folijo in pustite, da se masa ohladi na sobni temperaturi. Prestavite v hladilnik za približno 2 uri.
3. Na toast kruhke ali bageto namažite limonin namaz, dodajte jagodičevje in kokosove kosmiče. Postrezite!
