Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Sladko zapečena buča s cvetačo


Sestavine:

 

  1. Segrej pečico na 200 °C. Z maslom premaži posodo za pečenje in postavi na stran.
  2. V srednje veliki posodi združi polnozrnate kruhke, bučna semena, maslo, polovico timijana, vmešaj kozji sir in postavi na stran.
  3. Bučo in cvetačo nareži na 2 cm velike koščke.
  4. V manjši posodi zmešaj moko, česen, gorčična semena, sol, semena kumine, poper in preostali timijan.
  5. 1/3 buč porazdeli po dnu posode za pečenje in posipaj z 2 žlicama mešanice, ki si jo pripravil v četrtem koraku. Nato dodaj ½ cvetače in jo porazdeli po posodi ter ponovno posipaj z 2 žlicama iste mešanice. Nadaljuj ta postopek dokler ti ne zmanjka sestavin tako, da bodo na vrhu buče. Po vrhu prelij mešanico mleka in smetane.
  6. Posodo za pečenje postavi na papir za pečenje in peči na sredini pečice 30 min.
  7. Po 30 minutah, po vrhu posipaj mešanico, ki si jo pripravil v drugem koraku. Vrni nazaj v pečico in peči nadaljnjih 30 min, da postane zlato zapečeno. 

Sestavine:

 

Postrezi vroče ob kozarcu vina bio sivi pinot.

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se