Solata s pečeno rdečo peso v družbi prazničnih sestavin


Sestavine:
  • 500 g gomoljev rdeče pese
  • 2 majhni pomaranči
  • 1 žlica malinovega kisa
  • 1 žlička medu
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • ½ žličke gorčice
  • 1 čajna žlička mletih semen kumine
  • 25 g grobo mletih lešnikov
  • 75 g mešane zelene solate (endivije, batavie, radiča, rukole, špinače)
  • 75 g mehkega kozjega sira
Priprava: 
  1. Pečico segrejete na 190 ° C. Rdečo peso olupite in jo narežite na grižljaj velike koščke. Peso dajte v pekač . Fino naribajte lupinico polovice pomaranče, nato iz obeh polovic iztisnite sok.
  2.  Zmešajte kis in med, nato dodajte olje in začimbe. Razdelite mešanico na dve manjši skodelici.
  3. V eno skodelico dodajte gorčico. V drugo skodelico dodajte kumino, oranžno lupinico in eno žlico pomarančnega soka. Vsebino druge skodelice prelijte čez rdečo peso in dobro premešajte. Pekač z rdečo peso pokrijte s foljo in pecite v pečici 45 minut do 1 ure, dokler ne porjavi.  Zadnjih 8 minut dodajte zdrobljene lešnike in pecite oboje do zlate barve.  Nato vzemite iz pečice in ohladite.
  4. Olupite drugo pomarančo in ločite jedrca. Vsakemu jedrcu odstranite tanko membrano (zunanjo kožico).
  5. Na krožnike (ali v veliko skledo) naložite zeleno solato, rdečo peso, pomarančna jedrca in mehki kozji sir. Vse skupaj zelo rahlo premešajte. Na koncu prelijte z mešanico, ki vsebuje gorčico.
Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se