Tunina solata z avokadom


Sestavine:
  • Nekaj lističev zelenega in rdečega bio radiča
  • 2 žlici bio korzuze iz kozarca ali konzerve
  • 4 češnjevi bio paradižniki
  • 1/2 bio avokada
  • 100 g bio testenin
  • 70 g tune v oljčnem olju iz trajnostnega ulova
  • Sveža bazilika
  • Origano in druge italijanske začimbe po želji
  • Bio olivno olje
  • 2 jž soka bio limone + nastrgana limonina lupinica
  • Sol in poper

Za eno lačno osebo. 

 

Priprava: 

  1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in ohladimo. 
  2. Očistimo zelen in rdeč radič ter ju narežemo. Češnjev paradižnik razpolovimo.
  3. Tuni lahko odlijemo oljčno olje ali tudi ne. 
  4. V skledi ali večjem krožniku združimo radič, češnjev paradižnik, koruzo, testenine, avokado in tuno. Dodamo natrgano svežo baziliko ter posušen origano. 
  5. Prelijemo z olivnim oljem, limoninim sokom in dodamo malo limonine lupinice. Posolimo in popopramo.  
  6. Dobro premešamo in uživamo v sveži in hranljivi solati. 

 

Dober tek :) 

 

 

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se