Tunina solata z avokadom
Sestavine:
- Nekaj lističev zelenega in rdečega bio radiča
- 2 žlici bio korzuze iz kozarca ali konzerve
- 4 češnjevi bio paradižniki
- 1/2 bio avokada
- 100 g bio testenin
- 70 g tune v oljčnem olju iz trajnostnega ulova
- Sveža bazilika
- Origano in druge italijanske začimbe po želji
- Bio olivno olje
- 2 jž soka bio limone + nastrgana limonina lupinica
- Sol in poper
Za eno lačno osebo.
Priprava:
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in ohladimo.
- Očistimo zelen in rdeč radič ter ju narežemo. Češnjev paradižnik razpolovimo.
- Tuni lahko odlijemo oljčno olje ali tudi ne.
- V skledi ali večjem krožniku združimo radič, češnjev paradižnik, koruzo, testenine, avokado in tuno. Dodamo natrgano svežo baziliko ter posušen origano.
- Prelijemo z olivnim oljem, limoninim sokom in dodamo malo limonine lupinice. Posolimo in popopramo.
- Dobro premešamo in uživamo v sveži in hranljivi solati.
Dober tek :)


