Veganske polnjene paprike


Sestavine:
  • 8-10 majhnih paprik (lahko tudi manj velikih)
  • 1 srednje velika sesekljana čebula
  • 1/2 nastrgane bučke
  • 1-2 stroka sesekljanega česna
  • 400 g tofuja, narezanega na kocke
  • 1/4 skodelice rastlinskega mleka ali 3 žlice veganske majoneze
  • 1 žlica suhe bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1/2 - 1 čajna žlička svežega timijana
  • 1/2 – 1 žlica soli
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
  • sveže mlet črni poper po okusu
  • ščepec kajenskega popra
  • oljčno olje za kuhanje
  • sveža bazilika za dekoracijo

Priprava:

  1. Pečico segrej na 180 °C. Pekač pokrij s papirjem za peko.
  2. Očisti in posuši paprike. Odreži vrhove in z žlico odstrani sredice. Postavi na stran.
  3. V ponvi popraži čebulo, dodaj bučke in česen ter kuhaj dokler se bučke ne zmehčajo, približno 2-3 minute. Po potrebi dodaj več olja. Pusti, da se nekoliko ohladi.
  4. V multipraktiku sesekljaj tofu, mleko ali majonezo, poper, kajenski poper in morsko sol. Presipaj v posodo, dodaj bučke in dobro premešaj.
  5. Paprike napolni z maso, položi na pekač in jih pokapaj z oljčnim oljem po vseh straneh. Potresi z baziliko, origanom, svežim timijanom, morsko soljo in poprom.
  6. V pečici peci 30-40 minut, na polovici pečenja jih obrni. Pred postrežbo počakaj nekaj minut, da se nekoliko ohladijo.

 

Zapečena tofujeva krema se odlično poda k papriki. Kremasto in čudovito začinjeno. Pojej z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se