Veganske polnjene paprike

Sestavine:
- 8-10 majhnih paprik (lahko tudi manj velikih)
- 1 srednje velika sesekljana čebula
- 1/2 nastrgane bučke
- 1-2 stroka sesekljanega česna
- 400 g tofuja, narezanega na kocke
- 1/4 skodelice rastlinskega mleka ali 3 žlice veganske majoneze
- 1 žlica suhe bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- 1/2 - 1 čajna žlička svežega timijana
- 1/2 – 1 žlica soli
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- sveže mlet črni poper po okusu
- ščepec kajenskega popra
- oljčno olje za kuhanje
- sveža bazilika za dekoracijo
Priprava:
- Pečico segrej na 180 °C. Pekač pokrij s papirjem za peko.
- Očisti in posuši paprike. Odreži vrhove in z žlico odstrani sredice. Postavi na stran.
- V ponvi popraži čebulo, dodaj bučke in česen ter kuhaj dokler se bučke ne zmehčajo, približno 2-3 minute. Po potrebi dodaj več olja. Pusti, da se nekoliko ohladi.
- V multipraktiku sesekljaj tofu, mleko ali majonezo, poper, kajenski poper in morsko sol. Presipaj v posodo, dodaj bučke in dobro premešaj.
- Paprike napolni z maso, položi na pekač in jih pokapaj z oljčnim oljem po vseh straneh. Potresi z baziliko, origanom, svežim timijanom, morsko soljo in poprom.
- V pečici peci 30-40 minut, na polovici pečenja jih obrni. Pred postrežbo počakaj nekaj minut, da se nekoliko ohladijo.
Zapečena tofujeva krema se odlično poda k papriki. Kremasto in čudovito začinjeno. Pojej z ljubeznijo!

