Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Jajčevci s korejsko omak'co


Sestavine:

 

Za dve osebi

 

Pečenje jajčevcev

 

Jajčevec prereži na pol – po želji lahko obdržiš tudi steblo. Obe polovici premaži z olivnim ali repičnim oljem. Najbolje je, če jajčevec popečeš na grilu, vendar bo dobro pečen tudi v pečici na visoki temperaturi – pazi samo, da ga ne prepečeš. Po petih minutah preveri ali je že pečen.

 

Korejska omak'ca

 

  • 1 čajna žlička sesekljanega ingverja
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 1 čajna žlička čilija
  • 1/4 skodelice sojine make
  • 1 žlica riževega vina
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 2 žlici vode
  • 1/3 skodelice koncentriranega jabolčnega soka
  • 1/4 sezamovega olja
  • 1 čajna žlička sezamovih semen

 

Vse sestavine, razen sezama, daj v majhno kozico ter na srednjem ognju zavri. Ogenj zmanjšaj in kuhaj približno 15 minut, da se omaka zgosti. Odstrani z ognja in dodaj sezam. Ko je omaka hladna, se mora zgostiti. Ko jo uporabiš, jo narahlo pogrej in polij preko zelenjave.  

 

Začinjena čebulica za posip

 

  • 4 mlade čebulice ali pora
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sesekljane rdeče paprike
  • 1-2 čajni žlički čilija
  • 1 čajna žlička sezama
  • 1/2 čajne žličke sojine omake
  • 1/8 čajne žličke sezamovega olja

 

Na kocu sesekljaj še čebulo ter vse sestavine dobro premešaj. Posipaj čez jajčevce.

 

Pojej z ljubeznijo!

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se