Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Zelenjavna jin-jang miso juha


Sestavine:
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1-2 čebuli, tanko narezani na polovice krogcev
  • 1-2 pora, tanko narezana
  • 1-2 stroka česna, sesekljana
  • 2-3 korenčke, tanko narezane
  • 1/2 skodelice koruze
  • 1 majhna bela redkev, tanko narezana
  • 2-3 šitake gobe, tanko narezane
  • 6 skodelic vode
  • 400 g tofuja, narezanega na majhne kocke
  • 2 žlici posušenih hijiki morskih alg
  • 1 žlica tamari sojine omake
  • 1/4 skodelice miso paste (po izbiri)
  • 1 šopek mladih čebulic, tanko narezanih

Postopek:

  1. V veliki posodi za juho segrej olje ter prepraži čebulo in por.
  2. Dodaj česen, korenje, koruzo, redkev, gobe in na kratko prepraži. Dodaj vodo in pusti, da zavre. Kuhaj 10-15 min.
  3. Dodaj tofu, alge in tamari omako ter pokuhaj še dodatne 2-3 minute. Ugasni ogenj.
  4. Odvzemi 1/2 skodelice juhe in v njen dobro raztopi miso pasto.
  5. Vmešaj miso pasto v preostalo juho, po okusu dodaj še tamari omako ali pasto in posipaj z mlado čebulo.
  6. Če boš juho pogreval/a, ne pusti, da zavre, saj le tako ohraniš zdravilne lastnosti miso paste.

Postrezi z ljubeznijo!

 

Miso juha je osnova makrobiotične kuhinje in predstavlja uvod v vsak makrobiotični obrok. Ta recept je zelo fleksibilen. Našteto zelenjavo lahko zamenjaš s katero drugo, ki jo imaš doma ter dodaš testenine ali riž, da dobiš zaključeno kosilo.

 

 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se