Špinačna solata z balzamičnimi šitake gobami
Sestavine:
- 3/4 skodelice sladke koruze
- 1/4 skodelice indijskih oreščkov
- 2 čajni žlički oljčnega olja
- po želji: 2 žlici rozin
- 1 velik šop sveže špinače
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 140 g narezanih šitake gob
- 1 skodelica sesekljanega peteršilja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica oljčnega olja
- 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
- 2 žlici balzamičnega kisa
- veliko sveže mletega črnega popra
Priprava:
- Špinačo dobro operi in jo posuši.
- V kozici na oljčnem olju prepraži koruzo, da postane zlato rjava. Dodaj indijske oreščke in praži še minuto – pazi, da jih ne zažgeš. Presipaj v majhno posodo in postavi na stran.
- V isto kozico dodaj 1 žlico jabolčnega kisa in po želji še malo oljčnega olja. Dodaj špinačo.
- Pokrij kozico in na srednjem ognju popari špinačo – ne več kot 1-2 minuti. Nato dodaj koruzo in indijske oreščke ter na rahlo premešaj. Presipaj v servirno posodo. Začini s sveže mletim poprom.
- V isto kozico daj oljčno olje in šitake gobe. Praži tako dolgo, da postanejo mehke. Dodaj sesekljan peteršilj in praži še minuto. Dodaj balzamični kis in začini z morsko soljo. Dobro premešaj in previdno presipaj preko špinače.
Postrezi z ljubeznijo!
