Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Špinačna solata z balzamičnimi šitake gobami


Sestavine:
  • 3/4 skodelice sladke koruze
  • 1/4 skodelice indijskih oreščkov
  • 2 čajni žlički oljčnega olja
  • po želji: 2 žlici rozin
  • 1 velik šop sveže špinače
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 140 g narezanih šitake gob
  • 1 skodelica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • veliko sveže mletega črnega popra

Priprava:

 

  1. Špinačo dobro operi in jo posuši.
  2. V kozici na oljčnem olju prepraži koruzo, da postane zlato rjava. Dodaj indijske oreščke in praži še minuto – pazi, da jih ne zažgeš. Presipaj v majhno posodo in postavi na stran.
  3. V isto kozico dodaj 1 žlico jabolčnega kisa in po želji še malo oljčnega olja. Dodaj špinačo.
  4. Pokrij kozico in na srednjem ognju popari špinačo – ne več kot 1-2 minuti. Nato dodaj koruzo in indijske oreščke ter na rahlo premešaj. Presipaj v servirno posodo. Začini s sveže mletim poprom.
  5. V isto kozico daj oljčno olje in šitake gobe. Praži tako dolgo, da postanejo mehke. Dodaj sesekljan peteršilj in praži še minuto. Dodaj balzamični kis in začini z morsko soljo. Dobro premešaj in previdno presipaj preko špinače.

 

Postrezi z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se