Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Presna čokoladno lešnikova torta


Sestavine:
  • Sestavine (za 5 5x7,5 cm velikih kosov):
  • 2 skodelici lešnikov
  • 1 skodelica razkoščičenih datljev
  • 3/4 skodelice kakava v prahu
  • 1/2 skodelice + 2 žlici presnega agavinega sirupa
  • 1 majhen avokado
  • zdrobljeni lešniki za posip

Čas priprave: 20 minut

 

Priprava:

  1. Lešnike zmelji v mešalniku, da dobiš moko.
  2. Dodaj datlje, 1/2 skodelice kakava v prahu in 1/4 skodelice agavinega sirupa. Mešaj, dokler ne nastane gosto testo.
  3. Testo položi med dva papirja za pečenje in ga razvaljaj na debelino 2 cm.
  4. Z ostrim nožem testo razreži na 10 enako velikih pravokotnikov.
  5. Glazuro pripraviš tako, da zmešaš preostali agavin sirup, kakav v prahu in avokadovo meso do gladke mase. Poskusi in dosladkaj, če je to potrebno.
  6. Na polovico testa nanesi približno 2 žlici glazure in nanj položi drugo polovico testa. Na vrh drugega testa ponovno nanesi 2 žlici glazure in posipaj z zdrobljenimi lešniki.

 

Pripravi in postrezi z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se