Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Azuki fižol v enem loncu z bučo maslenko


Sestavine:
  • 150 g suhega azuki fižola (ali 400 g kuhanega)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čajna žlička cele kumine
  • 1 čajna žlička celega koriandra
  • 1 čili paprika, drobno nasekljana
  • 1/2 čajne žličke mletega koriandra
  • 1 velika rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 velik korenček
  • 1/4 korena zelene
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička rdeče paprike
  • 1/2 čajne žličke rdeče peprike
  • 1/2 žličke mletega čilija
  • ščepec suhega timijana
  • 1 lovorjev list
  • 300 g buče maslenke
  • 1 liter zelenjavne osnove
  • sol in poper po okusu

Za 4 osebe

 

Priprava:

  1. Azuki fižol namoči v hladni vodi in pusti stati čez noč.
  2. Naslednji dan fižol odcedi ter zalij z litrom vode in s ščepcem cele kumine (ali še bolje kombu alge) skuhaj v loncu vode. Kumina in alge izboljšajo prebavnost fižola. Na majhnem ognju fižol kuhaj 35-40 minut in odcedi.
  3. Segrej oljčno olje in na kratko popeci celo kumino, koriander, drobno sesekljan čili ter mleti koriander. Dodaj drobno sesekljano čebulo in česen ter praži, dokler se čebula ne zmehča. Dodaj korenje in zeleno (narezana na kocke) ter na kratko prepraži.
  4. Dodaj paradižnikov pire, rdečo papriko, mlet čili in malo suhega timijana. Premešaj in zalij z juho. Dodaj lovorov list in povečaj ogenj. Ko zavre, pokrij in kuhaj, dokler se korenček ne zmehča – približno 5 minut.
  5. Dodaj na kocke narezano bučo maslenko in kuhaj nadaljnjih 5 minut.
  6. Na koncu dodaj fižol in pokuhaj še nekaj minut, da se fižol segreje. Če je juha pregosta, jo razredči z malo zelenjavne juhe.
  7. Postrezi s kapljico oljčenga olja, polnozrnatim kruhom ali kislo smetano in svežim koriandrom.

 

Postrezi si z ljubeznijo :-)

 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri