Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Pirina potica


Sestavine:

Sestavine za testo:

- 500 g pirine moke

- 4 do 5 dcl mleka

- 2 jajci

- nastrgana lupina ene limone

- 5 čajnih žlic stevie

- 42 g kvasa

 

* Sestavine za orehov nadev:

- 200 g mletih orehov

- 2 dcl toplega mleka

- 5 čajnih žlic stevie

- 2 nastrgana jabolka

 

** Sestavine za skutin nadev:

- 500 g nemastne skute

- 3 cela jajca

- 5 čajnih žlic stevie

 

Mlete orehe poparimo s toplim mlekom, dodamo stevio, maso namažemo po testu in posujemo z naribanimi jabolki.
** Naštete sestavine samo zmešamo in namažemo na testo.

 

 

Priprava testa:

  1. V malo posodico damo 1 dcl mleka, nato vanj nadrobimo kvas, dodamo pol žličke rjavega sladkorja, da kvas vzhaja.
  2. Skupaj zmešamo moko, vzhajan kvas, stevio, limonino lupino,  2 jajci, 4 dcl mleka in gnetemo dokler testo ni gladko.
  3. Testo damo 'počivat' za pol ure, da lepo vzhaja. Ko je testo vzhajano ga razvaljamo na debelino 0,5 cm in ga premažemo z želenim nadevom.
  4. Zavijemo ga v štruco ter položimo v model oziroma pekač za potice (najbolj primeren je silikonski model).
  5. V pekaču pustimo, da še pol ure vzhaja, potem pa ga damo v pečico na 170°C za 50 minut.
  6. Še toplo pečeno potico potresemo s Stevio v prahu.

Recept je prispevala prehranska svetovalnica Naturhouse.

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke