Hokaido buča s curryjem in kokosovim mlekom
Sestavine:
- 30 g ingverja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 350 g brstičnega ohrovta
- 350 g hokaido buče
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čajni žlički curryja v prahu
- 200 ml kokosovega mleka
- 200 ml zelenjavne juhe
- sol
- 1-2 čajni žlički limoninega soka
- 2 čajni žlički koriandra ali peteršilja
- nekaj semen granatnega jabolka
Za 2 osebi
Priprava:
- Fino sesekljaj čebulo in česen, ingver naribaj. Brstični ohrovt prereži na pol (zamrznjenega prej dobro speri s hladno vodo, da se odtali). Bučo nareži na 2,5 centimetra velike koščke.
- Na oljčnem olju nežno popraži ingver, čebulo in česen. Dodaj brstični ohrovt in bučo. Kuhaj 5 minut, nato dodaj curry in dobro premešaj.
- V ponev vlij kokosovo mleko in zelenjavno osnovo. Zavri in kuhaj približno 15 minut. Začini s soljo in limoninim sokom. Okrasi s korianrovimi listi in semeni granatnega jabolka.
Z zahvalo v srcu pojej z ljubeznijo :-)
