Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Polnjene čebulice z bulgurjem


Sestavine:
  • - 4 cele čebule
  • - 1,5 l zelenjavne jušne osnove
  • - 150 g naribanega korenja
  • - 250 g bulgurja
  • - 1 žličko curry-ja v prahu
  • - 1 žličko kurkume v prahu
  • - 125 g prekajenega tofuja
  • - 2 žlici olivnega olja
  • - zeliščna sol
  • - poper
  • - 1 žlička sojine omake
  • - 100 g sojine smetane
  • - 2 žlici suhega belega vina
  • - 2 žlici drobnjaka
  • - kokosova maščoba

1. Čebule odrežeš na 3/4 (kot na sliki) ter izdolbeš sredice.

    Odrezane pokrovčke prihraniš  za kasneje, sredice pa

    kuhaš v 1 l jušne osnove skupaj s korenjem približno 35 minut.

 

2. V drugo posodo z 0,5 l jušne osonove dodaš curry, kurkumo in bulgur ter

    na srednjem ognju kuhaš približno 15 minut.

 

3. Tofu narežeš na kocke in ga prepražiš na olju, dodaš sol, poper,

    sojino omako, juho s čebulo (dodajaš po potrebi!), korenje,

    sojino smetano, belo vino, drobnjak ter kuhan bulgur.

    Dobro premešaš ter z maso napolniš čebulice.

 

4. S kokosovo maščobo premažeš pekač ter vanj postaviš

    napolnjene čebulice.

    Pečeš jih v približno 20 minut pri 180 stopinj Celzija.

 

     Postrezi z ljubeznijo!  

 

 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri