Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Vanilija in granatno jabolko v kozarčku


Sestavine:
  •  2 žlici sladkorja
  •   2 čajni žlički koruznega škroba
  • 1 skodelica semen granatnega jabolka
  • 2/3 skodelice soka granatnega jabolka
  • 1 žlica limoninega soka

Za puding:

 

  • 1 skodelica mleka z nizko vsebnostjo maščob
  • 3/4 skodelice smetane za kavo
  • 1 strok vanilije
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 1/3 skodelice rjavega trsnega sladkorja
  • 1/2 žlici koruznega škroba
  • 1 žlica masla
  • 1/2 skodelice semen granatnega jabolka za okras
  • 6 lističev mete za okras 

Sestavine zadostujejo za 6 kozarčkov. 

 

Priprava:

  1. Za pripravo kompota: zmešajte 2 žlici sladkorja z 2 čajnima žličkama koruznega škroba v majhni kozici. Dodajte semena granatnega jabolka, sok granatnega jabolka in limonin sok. Vse skupaj dobro premešajte in segrevajte do vretja na srednje močnem ognju, dokler ne nastane gosto-tekoča masa (približno 5 minut).  Kompot prelijte v majhno skledo in jo postavite v hladilnik.
  2. Za pripravo pudinga : združite mleko in smetano za kavo. Postrgajte semena iz stroka ene vanilije. Vse troje zmešajte in kuhajte na srednje močnem ognju. Odstavite iz ognja in pokrijte.   
  3. Medtem razžvrkljajte jajce, rumenjak, 1/3 skodelice sladkorja in ½ žlice koruznega škroba v srednje veliki posodi.  Ponovno pogrejte mešanico mleka. Previdno zmešajte eno tretjino vročega mleka v jajčno mešanico. Zlijte mešanico mleka in jajc v kozico in kuhajte na srednjem ognju 2-3 minute, da se puding zgosti. Vmes ves čas dobro mešajte, da se masa ne zgrudi. Odstavite iz ognja in vmešajte maslo.
  4. Priprava kozarcev: razdelite kompot med 6 kozarcev. Nato dodajte eno žlico pudinga. Kozarce pokrijte in jih postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se vsebina zgosti. Na koncu okrasite vsak kozarec s semeni granatnega jabolka in lističi mete. 

·   

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke