Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Indijske rolice iz jajčevcev


Sestavine:
  • Za jajčevce:
  • 3 srednje veliki jajčevci
  • 1 čajna žlička popečenega indijskega kumina
  • 1 ščepec soli
  • 4 žlice oljčnega olja
  • Za kvinojin nadev
  • 100 g kvinoje
  • 1 majhna nasekljana čebula
  • 1 čajna žlička ingverja
  • 1 čajna žlička stisnjenega česna
  • 1/4 čajne žličke kurkume
  • 1 čajna žlička garam masale
  • 1/4 šopka svežega koriandra
  • malo oljčnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • Za hrustljavo zelenjavo
  • 1 grobo naribana rdeča pesa
  • 1 grobo nariban korenček
  • 1 rdeča paprika, narezana na majhne koščke

Indijska kuhinja je izredno raznolika kuhinja, znana predvsem po široki in domiselni uporabi začimb. Najpogostejše sestavine indijske kuhinje so zelenjava, leča in fižol.

 

Pogoste začimbe so orientalska kumina (indijski kumin), kardamom, kurkuma, čili, gorčična semena, koriandercimet, žafran, klinčki, asafetida, ingver, česen, muškatni orešček, lovor in poper ter mešanice začimb, kot so garam masala, tandoori masala, curry... 

 

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. Kvinojo temeljito izperi in pripravi, kot piše na embalaži. Ko je kuhana, jo odcedi in postavi na stran.
  2. V manjši posodici zmešaj oljčno olje, popečen kumin in sol ter premešaj, da dobiš marinado.
  3. Odstrani vrhove jajčevcev in jih po dolgem nareži na 5 mm debele rezine. Jajčevce premaži z marinado.
  4. V veliko ponev daj žlico olja. Ko je olje vroče, dodaj jajčevce in peci 2-3 minute na vsaki strani, da se zmehčajo in dobijo lepo, zlato barvo, nato pa jih postavi na kuhinjski papir, da vpijejo odvečno tekočino/maščobo.
  5. Za pripravo kvinoje v ponvi segrej oljčno olje in prepraži čebulo. Dodaj ingver, česen, kurkumo in sol ter praži še dve minuti.
  6. Dodaj kvinojo, kuhaj 5-7 minut, nato pa odstavi ter potresi z garam masalo in svežim koriandrom.
  7. Jajčevec položi na rezalno desko, ga nadevaj s kvinojo, na vrh pa posipaj rdečo peso, korenček in rdečo papriko. Zavij rezino okoli nadeva, da ustvariš zavitek. Zavitke položi na velik servirni krožnik in takoj postrezi.

Uživaj v indijskem prepletu začimb in okusov! Za pobedek postrezi Kashmiri roza čaj.

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke