Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Pesto iz popečene paprike z orehi in kozjim sirom


Sestavine:
  • 500 g polnozrnatih špagetov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 stroki na tanko narezanega česna
  • 1/2 na tanke kolobarje narezane rumene čebule
  • 1/4 skodelice paradižnikove mezge
  • 8 pečenih rdečih paprik, na drobno narezanih
  • 2 čajni žlički trsnega sladkorja
  • 2 žlici timijana
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
  • 1 čajna žlička soli
  • 2/3 skodelice na hitro popečenih in narezanih orehov
  • 170 g mehkega kozjega sira

Za 6 do 8 oseb.

 

Priprava:

  1. Za pečeno papriko: pečico segrej na 190 °C. Papriko prereži na pol in ji odstrani semena. Po obeh straneh jo namaži z oljčnim oljem. Začini s soljo in poprom na obeh straneh ter postavi v pečico za 8-10 minut. Nato jih obrni in peci še dodatnih 10 minut. Pusti, da se ohladi, nato papriko nareži na majhne koščke.
  2. V loncu zavri soljeno vodo in skuhaj špagete. Preden jih odcediš, daj na stran 1 in 1/2 skodelice vode v kateri so se špageti kuhali.
  3. Medtem v veliki ponvi segrej 2 žlici olja ter popraži čebulo. Vmešaj še česen in popraži še za 30 sekund. Dodaj paradižnikovo mezgo, pečeno papriko in sladkor (kolikor je potrebno, da uravnotežiš kislost paradižnika) in kuhaj dokler se ne zgosti. Ponev odstrani z ognja in zmes s paličnim mešalnikom dobro spiriraj – vsaj 2 minuti.
  4. Ponev obriši s papirnato brisačo in jo vrni na ogenj. Dodaj preostalo olje ter mu dodaj timijan in papriko v prahu. Popeci, da zadiši. Dodaj testenine, pire in soljeno vodo, ki je ostala od testenin. Pokuhaj še za nekaj minut, da se sestavine dobro združijo.

 

Ko postrežeš, po vrhu testenin posipaš popečene orehe in zdrobljen kozji sir. Uživaj v čarobnih okusih!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se